Rijswijk-re-visited
Wat kunnen we hier nou over zeggen? Het woord geweldig dekt de lading niet!
Een lang weekend tussen de bunkers met fantastische mensen.
Op donderdag na de aankomst van het bestuur op Museum Bescherming Bevolking – Bunkercomplex Park Overvoorde stonden verschillende deelnemers te popelen om te beginnen met opbouwen. Na het opbouwen en het avondeten werden de bunkers opengesteld voor een privé rondleiding voor de aanwezige deelnemers.
We sloten de avond gezamenlijk af en kropen onze tent in, enthousiast voor de rit die vrijdag gereden zou worden.
Vrijdagochtend na het ontbijt en de koffie stond een geweldige rit gepland, met een 15-tal voertuigen door de prachtige omgeving van Westland. Deze rit was uitgezet door leden van Leger voertuigen club Westland (lvcw). Ook de lunchstop werd verzorgd door lvcw bij de prachtige Waterkering Nieuwewaterweg/ Gemaal Westland (maeslantkering) Na een heerlijke lunch was er zelfs gedacht aan een stop speciaal voor de dames. Graag willen wij lvcw bedanken voor al hun hulp het was
echt geweldig
 
!!
De rit eindigde bij outdoor-delft.nl waar jong en oud zich waagden aan een potje paintball. @outdoor Delft.nl bedankt voor jullie gastvrijheid!!
Van paintball word je hongerig dus het was tijd voor het avondeten. Broodjes hamburger uit onze veldkeuken en patat gaat er dan zeker in. Na nog een gezellige avond kroop iedereen moe maar voldaan zijn slaapzak in, want de open bunkerdag naderde.
Zaterdagochtend begon al vroeg, de Rowans van Scouting Impeesa waren bezig met een stormbaan voor de kleine bezoekers en ook mascotte Lazy moest zijn pootjes wassen. Iedereen heeft zijn beste beentje voor gezet om alles neer te zetten en aan te kleden en het resultaat was verbluffend. Na een korte briefing konden de hekken van het terrein open, waar de eerste bezoekers al stonden te wachten. En toen werd het druk… heel druk….
600 enthousiaste bezoekers bezochten het bunkercomplex, waar 22 legervoertuigen opgesteld stonden en de bunkers open waren om te bezichtigen. Er werd koffie gedronken, broodjes Unox uit de veldkeuken gegeten, diploma’s geschreven voor de kleine bezoekers die de stormbaan afgelegd hadden en Lazy werd ontelbare keren geaaid. Bezoekers werd alles verteld over de voertuigen en de bunkers en de sfeer was geweldig. De dag vloog voorbij en voor we het wisten sloten de hekken en kon iedereen eindelijk even bijkomen.
De veldkeuken werd klaargemaakt om voor het avondeten voor 58 personen te zorgen, want een geweldige dag als dit sluit je natuurlijk af met een gezamenlijke maaltijd! Samen met alle vrijwilligers van het bunkercomplex en alle deelnemers werd er gegeten van de heerlijke curry, gemaakt door John Verstappen (dankjewel John, je hebt jezelf weer overtroffen!)
Moe maar voldaan en met gevulde buik keken we samen terug op een fantastische dag die ieders verwachting overtroffen heeft. Na nog een gezellige avond bij de vuurkorf gingen toch echt bij iedereen de luiken dicht.
Wij willen iedereen van het bunkercomplex Rijswijk bedanken, Bert voor zijn ontvangst, de rondleiding en al zijn hulp en natuurlijk Riko voor onze geweldige samenwerking. Ook alle deelnemers bedankt, voor jullie aanwezigheid, gezelligheid, enthousiasme en natuurlijk al jullie hulp tijdens Rijswijk re-visited.
Tot Rijswijk Re-visited 2023!!
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 30 bestanden uploaden.
Rijswijk re-visited 2022
logo
logo